مجلس ایران دات كام
معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری:

بحث انتقال پایتخت اقتصادی کشور به سواحل دریایی، در دست بررسی می باشد

بحث انتقال پایتخت اقتصادی کشور به سواحل دریایی، در دست بررسی می باشد

مجلس ایران دات کام: معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، در آستانه سفر رئیس جمهور و اعضاء دولت وفاق ملی به استان بوشهر، تاکید کرد که با تسهیل سرمایه گذاری و پشتیبانی از فرهنگ، بوشهر به یکی از نقاط برجسته کشور در حوزه های مختلف تبدیل خواهد شد.


به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، مجید فراهانی، معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به تأکید رییس جمهور بر اولویت بخشی به استانهای ساحلی اظهار داشت: برنامه دولت چهاردهم بر پایه توسعه بر محور دریا شکل گرفته و در همین جهت، بعد از سفر به استانهای سیستان و بلوچستان و خوزستان، این دفعه نوبت به بوشهر رسیده است. همین طور در فروردین ماه، رییس جمهور به استان هرمزگان سفر خواهدنمود.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده قبل از انقلاب در سال ۱۳۵۲ توسط شرکت فرانسوی ستیران اظهار داشت: «در آن زمان پیشنهاد شده بود که نیمی از جمعیت ایران در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان ساکن شوند و صنایع آب بر کشور در این مناطق متمرکز شوند، اما این سیاستها طی سالهای گذشته اجرائی نشد و توسعه کشور از این محور فاصله گرفت.

تشکیل معاونت توسعه دریامحور برای نخستین بار

وی با اعلان اینکه دولت چهاردهم در نظر دارد این مسیر را اصلاح کند، اشاره کرد: برای نخستین بار معاونت ویژه ای تحت عنوان معاونت توسعه دریامحور به وجود آمده و آقای عبدالعلی زاده به عنوان مسئول این حوزه منصوب شده است. همین طور بحث انتقال پایتخت اقتصادی کشور به سواحل دریایی، همچون چابهار، در دست بررسی می باشد.

بوشهر یکی از کلیدی ترین استانها در توسعه دریامحور است

معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، ظرفیتهای استان بوشهر را بسیار مهم دانست و اشاره کرد: بوشهر با داشتن حدود ۱۰۰۰ کیلومتر مرز دریایی، میدان گازی پارس جنوبی، مجتمع های پتروشیمی و مجموعه های انرژی بر، یکی از کلیدی ترین استانها در توسعه دریا محور است.
وی درباره ی برنامه های سفر ریاست جمهوری اظهار داشت: رییس جمهور فردا ساعت ۱۴: ۳۰ وارد بوشهر خواهد شد و در برنامه های مختلفی همچون دیدار با اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، بازدید از اسکله محلاتی، مجموعه صدرا و تأسیسات انرژی اتمی بوشهر شرکت خواهدنمود. همین طور در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، تصمیمات مهمی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام، جذب سرمایه گذاری های جدید و ارائه تسهیلات بانکی برای رونق تولید اتخاذ خواهد شد.
بگفته فراهانی، این سفر قدمی مهم در امتداد تحقق سیاستهای کلان دولت برای توسعه اقتصادی مبتنی بر ظرفیتهای دریایی کشور خواهد بود.
تامین ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه اقتصادی بوشهر
مجید فراهانی،، با اشاره به اقدامات انجام شده قبل از سفر رییس جمهور به استان بوشهر، اظهار کرد: برنامه ریزی برای این سفر از دو ماه پیش شروع شده و جلسات مختلفی با بانک ها، سرمایه گذاران و نهادهای مختلف برگزار شده است. آن چه طی دو روز آینده اعلام خواهد شد، نتیجه این تلاش هاست.
وی با تأکید بر اهمیت نقش بانکها در توسعه اقتصادی استان بوشهر، گفت: یکی از محورهای اصلی این سفر، تامین تسهیلات بانکی برای پروژه های تولیدی، سرمایه گذاری های جدید و همین طور تکمیل طرح های نیمه تمام است. در این راستا، بانکهای مختلف همچون تجارت، سپه، ملت، ملی، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و صنعت و معدن، مجموعا ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات را برای دو سال آینده متعهد شده اند.
فراهانی با اشاره به نحوه اختصاص این تسهیلات اظهار داشت: بانکها متعهد شده اند که ظرف سه ماه آتی، فهرست شرکت هایی که بوسیله استانداری معرفی می گردند را ارزیابی کرده و تسهیلات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند. این منابع مالی به سه بخش اصلی اختصاص خواهد یافت؛ تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی، تکمیل پروژه های نیمه تمام و پشتیبانی از ایده های نو و کسب وکارهای جدید.
ایشان سپس اضافه کرد: هم اکنون، استان بوشهر با دارا بودن ظرفیتهای عظیم در عرصه نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع دریایی، نیازمند سرمایه گذاری های کلان است. پایانه نفتی خارک، نیروگاه اتمی بوشهر، مجموعه کشتی سازی صدرا و سایر زیرساخت های موجود، فرصت های بی نظیری را برای توسعه اقتصادی فراهم آورده اند که دولت با ارائه تسهیلات، مسیر رشد این بخش ها را هموار خواهدنمود.

استراتژی دولت چهاردهم تمرکز بر اتمام پروژه های نیمه تمام است

معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری همین طور بر اهمیت تکمیل پروژه های نیمه تمام اصرار کرد و اظهار داشت: در سطح کشور، بالاتر از ۷۲ هزار پروژه نیمه تمام وجود دارد که خیلی از آنها با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد، قابلیت تکمیل در مدت کوتاهی را دارند. استراتژی دولت چهاردهم تمرکز بر اتمام این پروژه ها بجای شروع طرح های جدید است تا از هدررفت منابع جلوگیری شود.
وی اشاره کرد: حضور رییس جمهور در بوشهر نه فقط فرصتی برای ارتباط مستقیم با مردم و آشنایی با مشکلات آن هاست، بلکه به عنوان یک پیشران برای توسعه اقتصادی استان و تامین زیرساخت های ضروری جهت سرمایه گذاری های جدید عمل خواهدنمود.

اختصاص ۱۴.۹۷۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های نیمه تمام در کشور

مجید فراهانی از اختصاص ۱۴.۹۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه های نیمه تمام در دستگاه های مختلف طی دو سال آینده آگاهی داد و گفت این اعتبارات در عرصه های آموزش وپرورش، بهداشت، جهاد کشاورزی، راه، علوم، فرهنگ، نیرو، ورزش و وزارت کشور هزینه خواهد شد.
ایشان سپس به تعدادی از مهم ترین پروژه های در دست اجرا اشاره نمود و اظهار داشت: یکی از مسایل اساسی استان بوشهر، مشکلات حوزه بهداشت و درمان است. کمبود نیروی متخصص و فضای بیمارستانی از چالش های مهم این استان محسوب می شود. به همین دلیل، بودجه قابل توجهی برای تکمیل دانشکده پزشکی و دندانپزشکی بوشهر درنظر گرفته شده است. همین طور برای تجهیز و راه اندازی مرکز سطح ۲ درمان ناباروری، مرکز درمان سرطان و رادیوتراپی بوشهر اعتبار ویژه ای اختصاص یافته است. علاوه بر این، بیمارستان آموزشی جایگزین فاطمه الزهرا (س) بوشهر و بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان نیز طی دو سال آینده تکمیل خواهد شد.

پروژه راه آهن بوشهر-شیراز شروع شده است

فراهانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت گسترش زیرساخت های حمل و نقل در استان بوشهر اشاره نمود و اضافه کرد: یکی از آرزوهای دیرینه مردم بوشهر، اتصال این استان به شبکه ریلی کشور بوده است. با اختصاص ۱.۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل استجازه مقام معظم رهبری، پروژه راه آهن بوشهر-شیراز شروع شده است. این پروژه از صفر شروع شده و هدف آن اتصال بندر راهبردی بوشهر به شبکه راه آهن سراسری کشور است.

اعتبارات ویژه ای برای تکمیل سینمای بوشهر و مجتمع های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی تعیین شده است

معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری در ادامه بر اهمیت حفظ و توسعه فرهنگ غنی بوشهر اصرار کرد و اظهار داشت: استان بوشهر به عنوان یکی از قطب های فرهنگی کشور، نیازمند حمایت جدی در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری است. در این راستا، اعتبارات ویژه ای برای تکمیل سینمای بوشهر و راه اندازی مجتمع های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به سابقه غنی بوشهر در حوزه هنر، موسیقی و نمایش، اشاره کرد: هنرمندان بوشهری سرمایه های فرهنگی این کشور هستند و باید مورد حمایت قرار گیرند. تغییرات مدیریتی اخیر در عرصه فرهنگ استان نیز در همین جهت انجام شده است تا هنرمندان جایگاه شایسته خودرا در تصمیم گیری های فرهنگی داشته باشند.

احیای سینماهای متروکه و ایجاد پردیس های فرهنگی

فراهانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت احیای سینماهای قدیمی و ایجاد پردیس های فرهنگی اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه تعدادی از سینماهای قدیمی بوشهر، همچون سینما فانوس (سینما بهمن)، سال هاست که تعطیل شده اند. در خیلی از نقاط کشور، مدل جدیدی از مراکز فرهنگی به وجود آمده که شامل پردیس های سینمایی، کتاب فروشی ها، رستوران ها و فضاهای فرهنگی است. این مدل می تواند در بوشهر نیز اجرا شود و به رونق فرهنگی و اقتصادی استان کمک نماید.
وی اصرار کرد که دولت بدنبال تسهیل سرمایه گذاری در این بخش است و اقدامات ضروری جهت تامین منابع مالی و پشتیبانی از بخش خصوصی در حال انجام می باشد.
بوشهر، شهری با ظرفیتهای بی نظیر فرهنگی و اقتصادی است
مجید فراهانی، معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم ایجاد پردیس های فرهنگی و سینمایی در بوشهر، گفت: احیای سینماهای متروکه، همچون سینما بهمن، باید برمبنای مدلهای موفقی همچون پردیس پارسیان صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای تحقق این هدف، باید با محوریت شهرداری بوشهر و با پشتیبانی از مالکان زمینهای مناسب، همچون زمین سینما بهمن، این طرح را پیگیری نماییم. این کار زمانی موفق خواهد بود که اقتصاد فرهنگ نیز در آن لحاظ شود. وقتی یک سرمایه گذار بداند که می تواند یک پردیس فرهنگی-اقتصادی سودآور بوجود آورد که هم دارای سالن های سینما باشد و هم فضای تجاری و تفریحی، بطور قطع به این سمت حرکت خواهدنمود.
اقتصاد فرهنگ؛ یک اصل محوری در دولت چهاردهم است
فراهانی اصرار کرد که در دولت چهاردهم، توجه به اقتصاد فرهنگ به عنوان یک اصل محوری دنبال می شود و در همین سفر، اقدامات ضروری جهت شروع این مسیر کلید خورده است
وی ادامه داد: ما معتقدیم که هنر دولت و حاکمیت این است که موانع را از سر راه مردم بردارد، نه این که خودش مانع بوجود آورد. مردم خودشان بهترین تصمیم گیرندگان برای توسعه شهر و استانشان هستند. بوشهر ظرفیتهای بی نظیری در عرصه های مختلف، از صنعت، نفت، گاز، پتروشیمی و آبزی پروری تا گردشگری، کشاورزی و فرهنگ دارد. مهم ترین وظیفه ما این است که بستر را برای سرمایه گذاری و رشد این ظرفیت ها فراهم نماییم.»




منبع:

1403/11/24
11:15:50
0.0 از 5
59
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازدید , بودجه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴