مجلس ایران دات كام

تأکید رؤسای مجلس ایران و عراق بر گسترش روابط

تأکید رؤسای مجلس ایران و عراق بر گسترش روابط

به گزارش مجلس ایران دات کام، رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس مجلس نمایندگان عراق ضمن اشاره به جایگاه دو کشور ایران و عراق در تحولات منطقه بر ضرورت گسترش روابط دو کشور تاکید کردند.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، محمود المشهدانی رئیس جدید مجلس نمایندگان عراق که روز گذشته در رأس هیأت پارلمانی بلندپایه وارد تهران شده بود، بامداد امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۳) با ورود به بهارستان مورد استقبال رسمی همتای خود، دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و با وی دیدار و گفتگو کرد.
دکتر قالیباف در شروع این دیدار ضمن خوش آمدگویی به رئیس مجلس و هیات همراه و تبریک به وی برای انتخاب بعنوان رئیس جدید مجلس نمایندگان عراق، اظهار داشت: سفر شما به تهران در این مقطع حساس خیلی مهم است بخصوص که ایران و عراق نقش کلیدی در ایجاد امنیت و ثبات در منطقه غرب آسیا دارند، این سفر هم همینطور در قالب روابط دو کشور بسیار حائز اهمیت می باشد و می تواند در تعمیق و توسعه روابط بین پارلمانی بسیار مؤثر باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تشکر از موضع صریح و قاطع مجلس عراق در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: مجموعه حاکمیت ایران و عراق باید به نقش ارتباط و تاثیر دو کشور در اتفاقات منطقه اعتقاد واثق داشته باشند ازاین رو هیچ اتفاقی نباید سبب شود نسبت به این قدرت و تأثیرگذاری مردد شویم.
وی در ادامه ناکامی رژیم صهیونیستی در غزه را در طول حیات نامشروع بیشتر از ۷۵ ساله این رژیم در حوزه راهبردی و تاکتیکی بی همتا دانست و اضافه کرد: این رژیم با جنگ هایی که در این ۷۵ سال رقم زده بود به همه دنیا القا کرده بود که قدرت دفاعی غیرقابل نفوذی دارد و به گنبد آهنین خود می بالید. آنها تصور می کردند حزب الله را از بین می برند و جنوب لبنان را تصرف می کنند اما امروز به هیچیک از اهداف راهبردی خود برای اثبات شکست ناپذیری و همینطور شکست جبهه مقاومت، نرسیدند.
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به اینکه همه دنیا می دانند، رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه تنها نبود و آمریکا و ناتو از آنها حمایت می کردند، خاطرنشان کرد: جبهه مقاومت باوجود صدمه هایی که دید، در مقابل این حجم از امکانات و تجهیزات با قدرت ایستادگی و این شکست را به رژیم صهیونیستی تحمیل کرد.
وی ضمن اشاره به اهمیت توجه به توطئه های سیاسی دشمن پس از ناکامی آنها در زمینه نظامی، تاکید کرد: یکی از این توطئه ها در سوریه در حال انجام می باشد و در این میان مهم می باشد با ایجاد یک دولت فراگیر، همه سلایق در حاکمیت این کشور شرکت داده شوند تا مجدداً شاهد بروز و ظهور گروهک های تروریستی تکفیری و داعش در این منطقه نباشیم چون که این اتفاق، امنیت کل منطقه را بر هم خواهد زد.
دکتر قالیباف در ادامه با تاکید بر این که تردیدی نیست که صحنه گردان توطئه ها در جهان اسلام، آمریکا و رژیم صهیونیستی است، اظهار نمود: ادامه طرح آبراهام از خطوطی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی دنبال می کنند و اینجاست که نقش ایران و عراق برای ایجاد انسجام میان کشورهای اسلامی و عربی مهم می باشد.
رئیس قوه مقننه همینطور خاطرنشان کرد: در این میان باید از بروز هرگونه اختلاف قومی و مذهبی جلوگیری نماییم. برادران اهل سنت و شیعه در جریان جنگ ضد داعش و جنگ ضد رژیم صهیونیستی، در غزه و لبنان نشان دادند نه تنها با یکدیگر اختلاف ندارند و برادر هستند بلکه در عمل برای یکدیگر جان می دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در انتها با تاکید بر گسترش روابط دوجانبه میان دو کشور، اظهار داشت: موضوعات حمل و نقل ریلی، لایروبی اروندرود، مسایل حوزه تجاری و دانش و فناوری همچون موضوع هایی است که با جدیت دنبال می نماییم تا به نتیجه برسد.

تاکید رئیس مجلس عراق بر اهمیت توسعه همکاری ها برای حل بحران ها و چالش های مشترک

محمود المشهدانی هم در این نشست ضمن تقدیر از حُسن استقبال و میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: این سفر در زمان و شرایط حساسی برگزار شده است بخصوص که روابط در میان عراق و ایران به علت موقعیت استراتژیک دو کشور می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

رئیس مجلس نمایندگان عراق در ادامه ضمن اشاره به دغدغه های مشترک دو کشور که اهمیت همکاریهای مشترک برای دستیابی به راهکارهایی در مقابل بحران های به وقوع پیوسته در حوزه پیرامونی منطقه را بیشتر از پیش می کند، اظهار داشت: بخصوص بحران هایی که در غزه، لبنان و سوریه رخ داد باید ما را برای اتخاذ یک راهکار مناسب جهت تثبیت شرایط و تقویت روابط سیاسی و اقتصادی آماده کند.
وی ضمن اشاره به اشتراک مواضع دو کشور در حوزه فلسطین، اظهار داشت: این اولین دفعه است که مسلمانان شامل شیعه و سنی با گوشت، پوست و استخوان خود برای دفاع از مسأله قدس متحد شدند در حالیکه چنین تعاملی را در گذشته شاهد نبودیم. از طرفی ما باید یک موضع یکپارچه و واحد در برابر این مسأله و سایر مسایل پیش رو داشته باشیم.
این مقام عالیرتبه عراقی ضمن اشاره به وقایع اخیر سوریه، بیان داشت: ما بعنوان کشور همسایه که مرز طولانی با سوریه داریم، استقرار امنیت و ثبات در سوریه را بسیار مهم می دانیم و در این خصوص معتقدیم همه گروههای سوریه باید در حاکمیت این کشور نقش داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه خطر تجزیه سوریه، خطری است که باید از آن جلوگیری به عمل آید، تاکید کرد: دشمنان مسلمانان، به دنبال تجزیه تمام کشورهای منطقه به ۸۰ کشور بسیار کوچک هستند که ما باید نسبت به این مورد حساس باشیم.
رئیس مجلس عراق در ادامه ضمن اشاره به امضای ۱۴ موافقتنامه همکاری میان عراق و ایران در سال ۲۰۲۴، تاکید کرد: معتقدیم موضوعات مطرح شده در این موافقتنامه ها در حوزه های مختلف شامل مرز، رود، تجارت، محیط زیست و غیره باید به مرحله اجرا درآید.
بر اساس این گزارش محمدتقی نقدعلی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، مجتبی زارعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی، زینب قیصری عضو کمیسیون صنایع و معادن، شهین جهانگیری عضو کمیسیون عمران، زهرا خدادادی عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل هم در این نشست حضور داشتند.

1403/11/16
09:33:25
0.0 از 5
27
تگهای خبر: اقتصاد , دولت , طرح , قم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵