قاضی زاده هاشمی:
ایران همواره مورد هجوم حملات تروریستی بوده است
به گزارش مجلس ایران دات کام، نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ایران با شروع انقلاب اسلامی همواره مورد هجوم حملات تروریستی بوده است.
خبرگزاری مهر- گروه سیاست: مجلس شورای اسلامی در جایگاه قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران، با تصویب قوانین مورد نیاز کشور و جامعه نقش بسزایی در تسهیل امور مردم و دولت ایفا می کند. خوشبختانه مجلس در حوزه تروریسم و قربانیان ترور هم ورود خوبی داشته و قوانین راه گشایی را برای پشتیبانی از این قشر جامعه به تصویب رسانده است. علی ای حال جا دارد با توجه به اهمیت مبحث قربانیان ترور در کشور نمایندگان مجلس با حساسیت بیشتری مشکلات و خواسته های این افراد را پیگیری نمایند و در صورت نیاز قوانین جدیدی را هم در جهت پشتیبانی از این عزیزان و خانواده هایشان در مجلس به بحث و بررسی بگذارند.
به همین سبب با احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی دقایقی را پیرامون مبحث اهمیت و نقش مجلس در پشتیبانی از قربانیان تروریسم به گفتگو نشستیم تا به ابعاد مختلف این مورد و نیازمندی های قانونی آن بپردازیم.
به نظر شما، مجلس شورای اسلامی چه نقشی در تقویت حمایت های قانونی و اجتماعی از قربانیان تروریسم دارد؟
ایران یکی از بزرگ ترین قربانیان تروریسم است
امروزه تقریبا همه مردم و مسئولین بر این امر واقف هستند که ایران یکی از بزرگ ترین قربانیان تروریسم است. کشور ما از بعد انقلاب اسلامی تا به امروز همواره مورد حملات و صدمه های تروریستی بوده است و در همین یکی دو سال گذشته شاهد بودیم که حملات تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ و گلزار شهدای کرمان شد یا همین ساختمان مجلس که مورد حمله تروریستی چند تن از اعضای گروهک داعش قرار گرفت و تعداد زیادی از هموطنان به شهادت رسیدند. البته موارد عملیات تروریستی در کشور خیلی زیاد است و شمردن یکایک آن اساسا در این ظرف زمانی ممکن نیست؛ اما علی ایحال قصدم اینست که به اهمیت مبحث پی ببریم.
خوب با عنایت به مطالبی که عرض شد مجلس شورای اسلامی هم با درک اهمیت مبحث مبادرت به تصویب قوانین گوناگونی در حوزه تروریسم و قربانیان تروریسم نموده است تا در صدد پشتیبانی از صدمه دیدگان و خانواده های این عزیزان برآید و گوشه ای از درد و رنجشان را التیام بخشد. قوانین به نحوی است که دستگاه قضایی ما می تواند با تاکید بر آن در محاکم قضایی و دادگاه های داخلی پرونده ترورهایی که در کشور اتفاق افتاده است را بررسی و دادرسی کند و حتی در صورت اثبات دخالت دولت های حامی تروریسم همچون آمریکا در آن حوادث نقش داشته از آنها درخواست پرداخت غرامت نماید.
در عرصه بین المللی، مجلس چگونه می تواند از حقوق قربانیان تروریسم کشورمان دفاع کند و توجه جهانی را به این مورد جلب کند؟
در عرصه بین المللی هم به نظرم مجلس به تنهایی نمی تواند اقدام نماید و ضروری است تا قوه قضاییه و وزارت امورخارجه هم در این امر کمک کنند و دوشادوش مجلس در جهت پیشبرد اهداف مدنظر قدم بردارند. البته مجلس یک ظرفیتی در اختیار دارد که می تواند به پشتیبانی از حقوق قربانیان ترور کشورمان در سطح بین المللی کمک نماید و آن هم استفاده از ظرفیت پارلمان های دوستی بین کشورها است. پارلمان های دنیا یکی از نهادهای مهم و تأثیرگذار در حوزه سیاست خارجی هر کشور محسوب می شوند. از سوی دیگر، از آنجاییکه نمایندگان مجالس، نمایندگان ملت آن کشور محسوب می شوند، تقویت روابط میان کشورها در موضوعات مختلف همچون مباحث در ارتباط با تروریسم و قربانیان تروریسم با بهره گیری از دیپلماسی پارلمانی می تواند بسیار کارساز باشد.
حتی شاهد می باشیم دولت ها هم با بهره گیری از ظرفیت پارلمان ها و ابزار گروههای دوستی پارلمانی تلاش در تقویت روابط خود با یکدیگر دارند؛ چون که پارلمان ها می توانند درک عمیقی که از مشکلات ملت های خود دارند را به دور از تشریفات و به شکل مستقیم و در فضایی دوستانه به اشتراک گذارند تا در نهایت خروجی آن منجر به توسعه کشورها و حل معضلات گردد.
به عنوان نماینده مردم، چگونه می توانید از بودجه عمومی و منابع کشور برای عرضه خدمات بهتر به قربانیان تروریسم استفاده کنید؟
کشورهای غربی حقوق قربانیان تروریسم را نقض می کنند
خوشبختانه با عنایت به همان دغدغه ای که در ابتدا عرض کردم مجلس نسبت به مبحث تروریسم و قربانیان آن دغدغه داشته و دارد، در بحث بودجه های عمومی و منابع کشور هم تا جایی که امکانش فراهم بوده موارد زیادی را در قانون دیده است. به هر حال در حد امکان مجلس از انجام هیچ گونه حمایت مادی و معنوی در این جهت کوتاهی ننموده است و می شود با تقویت این حوزه در بودجه سنواتی گامهای موثری برداشت.
کشورهای غربی بخصوص آمریکا با عنایت به سیاست های دوگانه ای که در برابر مساله تروریسم دارند، عموماً حقوق قربانیان تروریسم را نقض می کنند.
چگونه می شود در جهت مقابله با این مورد قدم برداشت؟
آمریکا و رژیم صهیونیستی اینروزها دیگر بی محابا دست به جنایت می زنند
متاسفانه در سالهای اخیر بیشتر از پیش شاهد چهره بدون روتوش کشورهای غربی به ویژه آمریکا بوده ایم و دیگر حنای آن ژست های حقوق بشری که در جوامع بین المللی می گرفتند، نزد مردم خودشان هم رنگی ندارد. اساسا دیدید که چگونه دانشجویان دانشگاه های مختلف آمریکا در مخالفت با جنایات ضد مردم غزه تظاهرات کردند و برخوردهای وحشیانه ای هم بعضاً با آنها انجام شد. کشورهای اروپایی و غربی و در راس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی اینروزها دیگر بی محابا دست به جنایت می زنند و سند زنده این مورد هم مردم مظلوم غزه و لبنان هستند.
در این شرایط هم البته می شود با شجاعت و مقاومت اقدامات متقابلی را در جهت مواجهه با جنایات این کشورها انجام داد؛ چنان که در این میان شاهد بودیم به همت برخی کشورها همچون آفریقای جنوبی و عرضه مستندات جنایات رژیم صهیونیستی به دیوان کیفری بین المللی لاهه در نهایت بعد از برگزاری چندین جلسه، این دیوان حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق این رژیم را به جرم ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرد. چندی قبل هم دیدیم که صهیونیست ها به سبب آن چه سیاست های خصمانه دوبلین در برابر این رژیم عنوان کردند، سفارتشان را در ایرلند تعطیل کردند.
روزنامه «گاردین» هم چند وقت پیش طی گزارشی نوشته بود که سازمان و نهادهای بین المللی درحال اجماع بر سر ارتکاب نسل کشی از جانب رژیم اسرائیل ضد فلسطینی ها در غزه هستند. یا پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان هم طی سخنانی حملات هوایی رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم نمود و این حملات را یک اقدام ظالمانه عنوان نمود.
خوب همه اینها را که کنار هم می گذاریم می بینیم که بالاخره علیرغم خباثت شدیدی که کشورهای غربی از خود نشان می دهند؛ اما تلاش ها و افشاگری هایی که در سطح جهانی اتفاق می افتد در جهت تنویر افکار عمومی مردم دنیا موثر است و سبب روشنگری ضد جنایات و دروغ های ساخته و پرداخته آمریکا و مقابله با تفکرات استعمارگرانه اش می شود.
منبع: majlesiran.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب