مجلس ایران دات كام
بیانیه نمایندگان مجلس:

فرصت سوزی در مذاكرات وین

فرصت سوزی در مذاكرات وین

به گزارش مجلس ایران دات کام 204 نماینده مجلس در اطلاعیه ای با اشاره به برگزاری مذاکرات هسته ای، آورده اند: بازی با لفظ راستی آزمایی، نشان از تله جدیدی است که آمریکا و طرف غربی برای مذاکرات تدارک دیده است.



به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از مهر، در آخر جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، اطلاعیه ای با امضای ۲۰۴ نماینده درباب مذاکرات هسته ای وین قرائت شد.
پس از قرائت این بیانیه، نمایندگان مجلس با فریاد «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» اعتراض خودرا به روند مذاکرات اعلام نمودند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
در هفته های اخیر با ازسرگیری مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای ۱+۴ نگرانی هایی در زمینه احقاق حقوق ملت ایران به وجود آمده است. تجربه مذاکرات در سالهای اخیر نشان داده است جریان مذاکرات با تعجیل و شتاب زدگی هم راه است و مقام معظم رهبری بارها این نوع تعجیل و شتاب را مانع استیفای حقوق ملی برشمرده و از آن انتقاد کرده اند. امروز نیز نشانه هایی از شتاب برای رسیدن به توافقی هر چند نامتوازن به چشم می خورد. روزی با دستور کار هر توافقی بهتر از عدم توافق است، تعجیل در مذاکره نهادینه شد و ثمره آن برجامی عاری از دستاوردهای عینی و ملموس در زندگی مردم بود و امروز با شعار «پرهیز از فرصت سوزی» در حال ورود به خسارت دیگری هستیم که با دادن امتیازهای نقد، وعده های نسیه دریافت نماییم.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت رفع تحریم های ظالمانه اعلام می نماییم سیاست قطعی جمهوری اسلامی و فصل الخطاب دراین زمینه بیانات مقام معظم رهبری است. جمهوری اسلامی ایران تنها زمانی به تعهدات برجامی خود بازمی گردد که تحریم ها بصورت واقعی و کامل برداشته شده و مورد راستی آزمایی قرار بگیرد.
بازی با لفظ راستی آزمایی، نشان از تله جدیدی است که آمریکا و طرف غربی برای مذاکرات تدارک دیده است.
همزمانی تحریم های جدید اتحادیه اروپا و خرابکاری در سایت نطنز دقیقاً در زمانی که طرف مقابل باید حسن نیت خودرا به اثبات برساند، به ما گوشزد می کند که نباید به وعده غرب و لبخند دیپلماتیک آن اعتماد کرد.
اصل عزت، حکمت و مصلحت ایجاب می کند مذاکره با طرف غربی از موضع اقتدار و حکمت پیگیری شود و هرگونه انفعال و ابراز نیاز به مذاکره سبب لطمه به حیثیت ملی ایرانیان و وقیح تر شدن طرف غربی خواهد شد.
همانطور که نهادهای کارشناسی اعلام نموده اند راستی آزمایی واقعی، رفع تحریم ها و راستی آزمایی آن در چند ساعت و چند روز امکان پذیر نیست و حداقل سه تا شش ماه زمان نیاز دارد.
بر اساس ماده ۶ قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران در موضوع رفع تحریم و انتفاع اقتصاد ایران از محل آن چند شاخص مطرح گردیده است که عبارتند از عادی شدن روابط بانکی، رفع کامل موانع صادرات، فروش نفت و فرآورده های نفتی ایران و برگشت ارز حاصل از فروش.
در ماده ۷ این قانون دولت موظف شده گزارش اجرای قانون رفع تحریم ها را به مجلس گزارش کرده و بعد از آن، کمیسیون های منتخب مجلس ارزیابی خودرا در ارتباط با گزارش دولت تدوین کنند.
تجمیع محتوای این دو ماده دلالت بر آن دارد که رفع تحریم های ایران باید همراه با انتفاع اقتصادی باشد و این انتفاع باید بصورت دقیق و سنجش پذیرش مورد راستی آزمایی قرار گیرد.
بنابراین بصورت مشخص، علاوه بر پافشاری بر رفع تحریم، باید فاکتورهای عملیاتی و سنجش پذیر طراحی شده و بعنوان سطح پایبندی به مفاد تعهدات و پیش شرط اقدامات هسته ای ایران معرفی شود.
مواردی نظیر مطالبه و اطمینان از سطح مشخصی از نفت و فرآورده و امکان تراکنش آزادانه بر منابع مالی حاصل و عملیات بانکی بانکهای خارجی هدف و بازبینی عملیاتی در قواعد در رابطه با تعامل اقتصادی بین المللی با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی، بدیهی است که راستی آزمایی واقعی رفع تحریم ها و تحقق فاکتورهای سنجش پذیر ارائه شده از جانب ایران در چند ساعت و چند روز ممکن نبوده و حداقل سه تا شش ماه زمان نیاز دارد. همین طور لازم است تداوم انتفاع ایران از رفع تحریم ها در بازه های زمانی مکرر مورد راستی آزمایی قرار گیرد.
بر مبنای سیاست قطعی جمهوری اسلامی و تاکید مقام معظم رهبری بر ضرورت تقدم راستی آزمایی در ایفای اقدامات از طرف ایران لازم است انتفاع اقتصاد ایران از رفع تحریم ها برمبنای فاکتورهای کمی و عملیاتی مورد راستی آزمایی قرار گرفته و از اتخاذ رویکرد فقط حقوقی یا تمرکز بر رفع صوری برخی تحریم ها بدون توجه بر اینکه آیا اقدامات صورت گرفته به نفع ایران است یا خیر که ممکنست به سبب تفوق نگاه سیاسی کوتاه مدت بر منافع ملی بلندمدت در دستور کار قرار گیرد، ممانعت به عمل آید.
نقش مجلس شورای اسلامی در راستی آزمایی رفع واقعی تحریم ها و تحقق فاکتورهای انتفاع اقتصاد ایران از محل رفع تحریم ها حیاتی و غیرقابل خدشه است.
بررسی نص صریح قانون اقدام راهبردی دال بر آنست که بازگشت ایران به اقدامات هسته ای ذیل برجام بعد از رفع تحریم ها و تحقق فاکتورهای سنجش پذیر متوقف در تعیین تکلیف توسط مجلس شورای اسلامی است.



منبع:

1400/01/25
11:59:20
0.0 از 5
4034
تگهای خبر: اقتصاد , پیگیری , حكم , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳