مجلس ایران دات كام
نادران:

با رد بودجه دولت می توانستیم ژست انقلابی بگیریم اما گزینه اصلاح را انتخاب كردیم

با رد بودجه دولت می توانستیم ژست انقلابی بگیریم اما گزینه اصلاح را انتخاب كردیم

به گزارش مجلس ایران دات کام رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: رد کردن بودجه پیشنهادی دولت برای گرفتن ژست انقلابی برای ما خوب بود و هیچ یک از نیروهای انقلابی مجلس موافق محتوای لایحه نبودند، با این وجود برای بهبود معیشت مردم، حذف رانت و توزیع منابع برپایه عدالت زیر بار اصلاح بودجه ۱۴۰۰ رفتیم.


به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، الیاس نادران رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی عصر پنجشنبه (۲۵ دیماه) در همایش مدیران استانی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ضمن اشاره به ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۰ عنوان کرد: این بودجه آن قدر نامتوازن و به هم ریخته بود که اگر شرایط اجتماعی و سیاسی چون سال آخر دولت و سال اول مجلس و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و مسائل ملی و منطقه نبود؛ حتما آنرا رد می کردیم و این بودجه این توانایی را نداشت که برایش وقت بگذاریم ولی پذیرفتیم که آنرا اصلاح نماییم.
نادران با اشاره به اینکه رد کردن بودجه برای گرفتن ژست انقلابی برای ما خوب بود و هیچ یک از نیروهای انقلابی مجلس موافق محتوای لایحه نبودند و در عین حال برخی معتقد بودند دولت عزم و توان اصلاح ندارد و مجلس باید به نفع مردم ورود کند، اظهار داشت: زیر بار دلخوری و انتقاد بعضی از بچه های انقلابی رفتیم و پذیرفتیم با همه سختی هایش بودجه را آن طور که منطقی و اصولی می دانیم به نفع مردم و کشور اصلاح نماییم.
وی تصریح کرد: برای بهبود معیشت مردم، حذف رانت و توزیع منابع برپایه عدالت زیر بار اصلاح بودجه ۱۴۰۰ رفتیم.
رئیس کمیسیون تلفیق افزود: غیر از معایب داخل خود بوجه، آقای روحانی نامه ای به رهبری برای برداشت از صندوق توسعه ملی نوشت که رهبر انقلاب با درایت در صیانت از منافع ملی، آن حدی که دولت می خواست را اجازه ندادند و راه را به جهت اینکه دولت هرطور دلش می خواهد با بودجه برخورد کند بستند.
نادران با اشاره به اینکه نامه بسیار تدبیر خوبی بود و در عمل در بودجه یک کسری مازاد حدود ۹۳ هزار میلیارد تومانی را آشکار کرد و مشکل جدی دیگر در بررسی بودجه همین مساله بود، اظهار داشت: دولت پیشبینی کرده بود ۲.۳ میلیون بشکه صادر کند و با دلار ۱۷۵۰۰ تومان بفروشد و سهم نفت و صندوق را در سقف ۲۰ درصد بدهد و بقیه را هر طور دلش خواست هزینه کند.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به اینکه چند نکته نادرست به مردم گفته شد، خاطرنشان کرد: اول اینکه هیچگاه قیمت ارز در بودجه ۱۱ هزار تومان یا ۱۱هزار و دویست تومان نبود، دولت یک حجم درآمد نفتی برای خودش درنظر گرفته و آنرا با دلار ۱۷۵۰۰ تومانی محاسبه کرده و بعد گفته اگر ۸ میلیون دلار از آنرا بابت کالاهای اساسی و دارو به قیمت ۴۲۰۰ تومان بدهم معدل وزنی اینها ۱۱۲۰۰ یا ۱۱۵۰۰ تومان می شود. ازاین رو ارزی که دولت در بودجه برای درآمدهای ارزی در نظر داشته ۱۷۵۰۰ تومان بوده نه ۱۱۵۰۰ هزار تومان و اثر وضعی ۸ میلیارد دلار این را به ۱۱۵۰۰ تومان رسانده است.
وی ادامه داد: در همین بودجه دولت قیمت های دیگری هم داده و مثلا جدول داده و نوشته این جدول باید به نرخ بازار و نیمایی حساب شود و این هم یک نرخ دیگر است و دولت حداقل ۴ نرخ برای ارز در بودجه پیشبینی کرده است.
نادران با بیان این عقیده که پنهان کاری دیگر دولت این است که گفته بودجه را در سقف ۸۴۱ هزار میلیارد تومان بسته ام، خاطرنشان کرد: ارقامی که دولت بنا بوده درآمد محاسبه کند و منابع باید نوشته می شد ولی دولت یک حکم نوشته و هیچ ردیف بودجه ای برایش نگذاشته که به استناد آن حکم، پول را خرج کند و مصادیق خرجش هم چون در طرف منابع چیزی نبوده در طرف هزینه هم چیزی نمی نویسد و این یعنی حدودا هر اختیاری برای هرکاری دارد. بیشتر از ۱۷۵هزار میلیارد تومان هم این گونه منابع بود.
وی با اشاره به اینکه دولت به مردم می گوید، من نفت را در سقف ۱۹۹هزار میلیارد تومان بستم و مجلس سقف برداشت از بودجه نفت را در مجلس نمی بیند، اظهار داشت: جمع برداشت از منابع نفتی مطابق پیشنهاد دولت ۳۹۴ هزار میلیارد تومان است نه ۱۹۹هزار میلیارد تومان؛ و این هم خلاف واقع دیگریست که به مردم گفته شد.
نادران با اشاره به اینکه گفتند ما ارز را ۱۱۵۰۰ تومان بستیم و مجلس آنرا ۱۷۵۰۰ تومان کرده است، خاطرنشان کرد: ما برای میزان درآمد ریالی دولت از سهم خودش در صادرات نفت، یک رقم گذاشتیم و این رقم حاصل ضرب سه عدد است. یکی اینکه قسمت هر بشکه نفت چقدر خواهد شد، دوم اینکه چه حجم صادرات خواهیم داشت و سوم اینکه ارز حاصل از آنرا با چه نرخی حساب نماییم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اضافه کرد: دولت گفته بود ۲.۳ میلیون بشکه صادر می کنم و ۲۰ درصد از آنرا به صندوق و ۱۴/۵ درصد آنرا به نفت می دهم و بقیه اش را خرج می نماییم. هر بشکه ای هم ۴۰ دلار حساب کرده بود و در آن فرمولی هم که حساب کرده بود ۱۷.۵ میلیارد دلار با ارز ۱۷۵۰۰ تومان و ۸ میلیارد دلار هم با ارز ۴۲۰۰ تومان و معدل همه اینها ۱۱۵۰۰ تومان شدن بود.
نادران با اشاره به اینکه از زنگنه وزیر نفت در کمیسیون پرسیده شد که چقدر نفت صادر می کنید؟ و ایشان گفت ۹۰۰ هزار بشکه، افزود: البته معدل سال جاری در بهترین حالت به ۹۰۰هزار بشکه خواهد رسید.
وی ادامه داد: از آقای زنگنه پرسیده شد، این ۹۰۰ هزار بشکه چگونه یک دفعه ۲.۳ میلیون بشکه می شود؟ آقای «زنگنه گفت ما این را به این شرط نوشتیم که نظام برود و تحریم ها را بردارد» و این یعنی با دست خودمان کشور را در شرایطی قرار بدهیم که تسلیم نظام سلطه شویم و مذاکره اصلا مساله نیست.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس افزود: این یعنی نظام برای تأمین بودجه اداره کشور و پیشگیری از یک کسری بودجه وحشتناک ناگزیر شود و به آمریکا بگوید به ما اجازه بده که ۲.۳ میلیون بشکه صادر نماییم و در این اجازه خواستن، از مذاکرات موشکی و منطقه ای تا به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی وجود دارد.
نادران با اشاره به اینکه ما که گفتیم صادرات نفت را تا ۱.۵ میلیون بشکه با فرمولی که شما محاسبه کردید محاسبه می نماییم و البته ۸ میلیارد دلار را هم به چند وارد کننده نمی دهیم، عنوان کرد: ارزی که سال جاری دولت بابت اینکار به وارد کننده های خاص خودش داده از ذخایر بانک مرکزی داده نه از فروش ارز نفت.
نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: در ماده ۳۰ قانون برنامه ششم تعیین شده که دولت بررسی های لازم را برای ترتیبات قانونی در همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین انجام دهد. درون این، نه اجازه و نه حکم و نه نسبت و نه مبلغ هست.
وی ادامه داد: ما از مجلس هفتم با شورای نگهبان مناسباتی داشتیم و در جاهایی ما می خواستیم که دولت لایحه بدهد ولی نمی داد و ما یک طرح را به شورای نگهبان می بردیم و می گفت به خاطر اصل ۷۵ قابل طرح نیست و کنار می گذاشت. ما به جهت اینکه دولت را به لایحه دادن ملزم نماییم از یک تدبیر حقوقی استفاده کردیم در قوانین که دولت ترتیبات قانونی لازم را انجام بدهد و این یعنی لایحه بیاورد.
نادران افزود: آقای نوبخت به استناد این در سال چهارم اجرایی برنامه ششم دستورالعملی صادر کرده و میان بازنشستگان و شاغلین از یک سو و میان خود بازنشستگان از طرفی بی عدالتی حاکم کرده که خوشبختانه در هیات تطبیق قوانین مجلس رد شده است.
نادران اضافه کرد: نتیجه این شده که نارضایتی و بی عدالتی بوجود آورده و دستگاه ها برای اجرای ماموریتشان فقط ۶ یا ۷ درصد بودجه دارند.
رئیس کمیسیون تلفیق اظهار داشت: به هر کسی که به مرکز قدرت اجرایی کشور نزدیکتر بوده بیشتر بودجه داده اند و به هر کسی که فاصله داشته کمتر داده اند.
وی با تکیه بر اینکه در این بودجه اصلاحی، چند هدف گذاری کرده ایم، اول اینکه صدمه های اجتماعی باید از مسیر بودجه علاج شود، عنوان کرد: باید نهادهایی را که مستقیماً متصدی صدمه های اجتماعی بخصوص در حاشیه شهرها هستند حمایت نماییم.
نادران اضافه کرد: دومین هدف این است که عدالت اجتماعی را در پرداختی ها و قانون گذاری ها و ظلم هایی که روا داشته شده جبران کرده و این مشکل را حل نماییم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به اینکه سومین هدف گذاری امنیت است اظهار داشت: ما در کشور حتما باید امنیت را در حداکثر ممکن ببینیم و نهادهای انتظامی و اطلاعاتی را حمایت نماییم و مردم باید احساس امنیت کنند.
نادران ضمن اشاره به حذف رانت افراد خاص و توزیع آنها برای مردم بعنوان هدف دیگر مجلس در بودجه عنوان کرد: ۸ میلیارد دلار را در ۲۰ تومانی که اختلاف قیمت هست ضرب کنید، این پول به جیب یک آقا می رفت و او میلیونها تن ذرت و علوفه و خوراک دام را به صورت انحصاری وارد می کرد و پولش را به مملکت می داد و به بازار می ریخت و در یک چرخه دلالی وقتی دست دامدار می رسید به قیمت بازار می شد و مرغ و تخم مرغ گران می شد.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اضافه کرد: بودجه را دو سقفی بستیم که یک سقف حداقلی در اداره کشور و سقف دیگری که پروژه های عمرانی و پیشران های اقتصادی به کمک کشور بیاید و مملکت را از این وضعیت نجات دهد.




منبع:

1399/10/26
23:04:53
0.0 از 5
4348
تگهای خبر: ائتلاف , اقتصاد , انتخابات , حكم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱