مخالف كلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴
قوامی: لایحه بودجه ۱۴۰۴ تبعیت کمی و کیفی از برنامه هفتم پیشرفت ندارد
مجلس ایران دات کام: عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، انبساطی بودن و همین طور عدم تبعیت کمی و کیفی لایحه بودجه سال آینده از برنامه هفتم پیشرفت را به عنوان خاصیت های منفی این لایحه مطرح کرد.
به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، هادی قوامی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس در جریان بررسی گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور طی اظهاراتی به عنوان مخالف کلیات این لایحه اظهار داشت: در شرایطی هستیم که نرخ تورم دو رقمی است و برمبنای اهداف برنامه باید نرخ تورم کاهش پیدا کند؛ یکی از منشاءهای اصلی تورم در سالهای قبل کسری بودجه دولت می باشد. در صورت افزایش کسری بودجه دولت تورم افزایش و نقدینگی رشد پیدا می کند و در نتیجه ارزش های حاکم بر تولید نابود و نابرابری های منطقه ای بیشتر می شود.
نماینده مردم اسفراین با طرح این پرسش که آیا با یک بودجه انبساطی می شود به اهداف برنامه پیشرفت دست یافت؟ عنوان کرد: بطور قطع پاسخ منفی است؛ علت انبساطی بودن بودجه این است که رشد بودجه عمومی از رشد نرخ تورم بیشتر است؛ الان مجلس باید محکم در مقابل کلیات بودجه بایستد و علت مخالفت ما با بودجه صیانت از اهداف قانونگذار و اهداف برنامه هفتم پیشرفت است.
این نماینده مجلس اظهار داشت: یکی از نقاط قوت آقای رییس جمهور، پایبندی به برنامه هفتم پیشرفت است و یکی از با اهمیت ترین خاصیت هایی که بودجه سال آینده باید داشته باشد تبعیت کمی و کیفی از این برنامه است؛ برمبنای مستندات موجود این تبعیت کمی و کیفی وجود ندارد چونکه ما برمبنای برنامه بدنبال رشد اقتصادی ۸ هستیم. آیا رشد اقتصادی ۸ درصد در طول ۵ سال آینده محقق می شود؟ طی سه سال قبل برمبنای آمار مرکز آمار و بانک مرکزی متوسط رشد اقتصادی ۴.۵ درصد بوده است، این در حالیست که در سال آینده رشد اقتصادی با نفت سه و نیم درصد و بدون نفت دو و نیم درصد پیش بینی شده است درحالی که این رشد باید از متوسط سه سال قبل فراتر برود.
قوامی با تأکید بر این که یکی از الزامات مهم تحقق رشد ۸ درصدی راندمان است، اضافه کرد: در این خصوص باید درصدی از رشد اقتصادی سال آینده از کانال راندمان تعیین شود؛ دولت بگوید که در حوزه راندمان می خواهد چه اقدامی در سال آینده انجام دهد؟ صریح می گویم که نرخ راندمان در سال آینده مانند سالهای قبل صفر است. به جهت اینکه راندمان را شکل دهیم باید نرخها را اصلاح نماییم و نگاه مان را به نرخها درست نماییم اما این اتفاقات در بودجه سال آینده نیفتاده است؛ در حقیقت تبعیت کمی و کیفی مورد انتظار ما از برنامه هفتم به دلیلهای مذکور تحقق پیدا نکرده است.
وی کسری تراز عملیاتی را از دیگر خاصیت های لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ عنوان و اشاره کرد: امروز مجلس باید محکم قیام کند و بایستد و اجازه دهد که دولت دو سه روز بازگردد و اصلاحات اساسی انجام دهد و تبعیت کمی و کیفی بودجه از برنامه هفتم پیشرفت را اعمال نماید. یکی از دلیلهای رشد هزینه ها در طول سالهای قبل نگاهی است که ما ظاهراً به بودجه داریم و تحت تأثیر این نگاه های ظاهری ماهیتاً هزینه های دولت افزایش می یابد. نسبت کسری بودجه عملیاتی در مقایسه با سال قبل افزایش داشته است و این از لطمه های جدی است که در بودجه وجود دارد. یکی دیگر از چالش های اصلی کسری بودجه سال آینده، کسری بودجه پنهان است. در نگاه سرانگشتی حداقل ۳۲۰ همت کسری بودجه داریم و دولت باید توضیح دهد که چگونه می خواهد این مشکل را برطرف کند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در آخر اظهار داشت: اگر نمایندگان مجلس می خواهند به رشد و اهداف برنامه هفتم پیشرفت توجه نمایند محکم قیام کنند و یک «نه» بزرگ به کلیات بگویند.
منبع: majlesiran.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب