دروازه تاریخ،
انحراف در تقویم
به گزارش مجلس ایران دات کام، ۴۰ سال پس از دستور رضا پهلوی برای توقف استفاده از تقویم قمری در مکاتبات اداری، فرزندش کار ناتمام پدر را تمام کرد و تقویم هجری شمسی را به بهانه نداشتن اصالت دینی منسوخ کرد و به جایش تقویم شاهنشاهی را که مبنای نشستن کوروش بر تخت پادشاهی بود، قرار داد در حالیکه تا زمستان ۱۳۵۴ منشاء تقویم هجری شمسی هجرت پیامبر مکرم اسلام (ص) از مکه به مدینه بود.
به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، امروز ۴ مهر چهل و هشتمین سالروز واکنش امام خمینی (ره) به تغییر مبنای تقویم رسمی کشورمان از هجری شمسی به شاهنشاهی در سال ۱۳۵۵ است.
پدر و پسر پهلوی با دشمنی آشکار نسبت به اسلام و نمادهای آن، تلاش کردند به هر شیوه و روشی احساسات ناسیونالیستی را بین شهروندان ایرانی رواج دهند. یکی از شیوه های شاهِ پسر برای ترویج این تفکر بین مردم متدین و مسلمان ایران، تغییر تاریخ هجری شمسی به شاهنشاهی بود.
محمدرضا شاه ۲۴ سال پس از اقدام انگلیسی ها در اخراج پدرش رضا شاه از ایران کار نیمه کاره او را با تغییر مبنای تقویم از هجری شمسی به شاهنشاهی تمام کرد.
او برای عزیز کردن خود و حکومتش نزد آمریکایی ها و انگلیسی ها به سلسله اقداماتی دست زد که باعث ناراحتی شدید مردم متدین ایران و رهبر در تبعیدشان شد. تغییر مبنای محاسبه تقویم ایران از هجری شمسی به شاهنشاهی، رونق کاباره ها و مراکز فساد و عیاشی، تاسیس حزب رستاخیز و بی توجهی به نیازهای معیشتی و اقتصادی خانواده ها مهمترینِ این اقدامات بود.
شروع انحراف
محمدرضا پهلوی شش ماه پس از تاسیس حزب رستاخیز در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین دوره مجلس شورای ملی و هفتمین دوره مجلس سنا که در شهریور سال ۱۳۵۴ انجام شد از «فرهنگ و تمدن اسلامی» به زشتی یاد کرد و از ورود «اسلام به ایران» بعنوان «هجوم خارجی» نام برد و اعلام نمود: «تصمیم دارم تمام آثار انحطاط، ضعف، فساد و زبونی گذشته را به دست فراموشی بسپارم تا ارزش های مثبت و جاودانه فرهنگ ایرانی از آلودگی دور شود و ارزشهای مثبت، پرورش و تعمیم یابد.»
او در این مراسم با پشت گرمی به حزب دست ساخته اش که شش ماه قبل در تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۵۳ به دنبال دستورش به دبیران کل احزابی چون مردم، ایران نوین، پان ایرانیسم و... برای تعطیل کردن احزاب شان ایجاد کرد، وظیفه حفظ و نگهداری از تاج و تخت و پاسداری از اصول انقلاب شاه و ملت را وظیفه حزب رستاخیز تعیین کرد.
او البته از اعلام رسمی فکرش در هراس بود به این علت سناریویی توسط درباریان و دیوانیان به اجرا درآمد تا محمدرضای ۵۶ ساله هدف و سیاستش را اجرایی کند.
توهین به اسلام
پهلویِ پسر در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین دوره مجلس شورای ملی و هفتمین دوره مجلس سنا، اظهار داشت: «وظیفه اساسی پاسداری از اصول انقلاب شاه و ملت و اجرای آن به کاملترین صورت ممکن، حالا به عهده حزب واحدی است که قاعدتاً تمام استعدادها و نیروها و کارهای خلاقه افراد و طبقات ایرانی در آن متمرکز شده است.
حزب رستاخیز ملت ایران که مظهر یکپارچگی و پیوستگی تمام افراد کشور است، می باید بکوشد تا یک مکتب واقعی وطن پرستی و کار و خلاقیت برای اجرای هر چه بیشتر و بهتر اصول انقلاب ایران در راه تأمین آینده مرفه و پرافتخار و مترقی جامعه ایرانی باشد.
نمایندگان این حزب که حالا در دو مجلس مقننه کشور گرد آمده اند، در این راه مسؤولیتی خطیر چه در مقابل جامعه امروز ایران و چه در مقابل ایران فردا به عهده دارند که یقین داریم کاملا متوجه آن خواهند بود. یکی از جنبه های مهم تحول اجتماعی و عمیق جامعه امروزی ایران که می باید دقیقاً مورد توجه قرار گیرد، از میان بردن تمام آثار و مظاهر ناپسند دوران های انحطاط اجتماعی و اخلاقی گذشته است.
تاریخ طولانی کشور ما شاهد هجوم های فراوان خارجی و به کرّات هم شاهد اشغال موقتی کشور از سوی بیگانگان بوده، که طبعا هر اشغالی، با آن که سر انجام به غلبه معنوی و فرهنگی ایران منجر شده، یادگارها و آثار شومی هم از خود، به خصوص در زمینه فکری و روحی بر جای گذاشته است که با ماهیت و اصالت واقعی روح و فرهنگ ایرانی هماهنگ نیست.
ملت ما که مصمم است در این دوران تازه از زندگانی خویش تمام آثار انحطاط و ضعف و فساد و زبونی گذشته را به دست فراموشی بسپارد، دارای این رسالت معنوی است که ارزش های مثبت و جاودانی فرهنگ ایرانی را از تمام آلودگی هایی که امکان دارد به دست عوامل بیگانه در این فرهنگ راه یافته باشد، دور سازد و هر آن چه را که نشان سازندگی و پاکی و نیرومندی ندارد و ازاین رو شایستهی فرهنگ ایرانی نیست، از آن کنار گذارد.»
به دنبال این سخنان، مقرر شد شورای عالیِ برگزار کننده بزرگداشت ملی پنجاهمین سال شاهنشاهی پهلوی پیشنهاد شاه را ابتدا مطرح کند و بعد با درخواست از شخص شاه و دریافت موافقت او، آنرا به جریان بیندازد و بعد، دو مجلس شورای ملی و سنا برای رسمیت بخشی و مشروعیت دادن به آن، مبحث را به بحث بگذارند و آنرا تصویب کنند.
اسدالله علم
منبع: majlesiran.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب