گزارش مجلس ایران دات كام؛
تناقض گویی مدافع تعطیلی شنبه
مجلس ایران دات کام: اینروزها که تعیین تکلیف تعطیلات آخر هفته حسابی داغ است، برخی مدافعان تعطیلی روز شنبه برای به کرسی نشاندن نظرات خود، از مراجع عظام هزینه می کنند و گاهی به تناقض گویی افتاده اند.
خبرگزاری مهر، گروه سیاست: نمایندگان مجلس یازدهم مدتی پیش در روزهای آخر کاری خود، با طرح پیشنهادات مختلف بالاخره به تعطیلی روز شنبه رأی دادند و الان برای تعیین تکلیف نهایی و تبدیل به قانون، منتظر تأیید شورای نگهبان است.
در حالی نمایندگان پس از چندین جلسه، تصمیم بر تعطیلی روز شنبه گرفتند که اظهارات ضد و نقیض و ادعاهای تهیه کنندگان گزارش فوق، در بعضی موارد شبه برانگیز شده و ذهن افکار عمومی را با سوالاتی مواجه کرده است.
البته قبل از هر نکته ای باید به این مساله اشاره شود که همیشه نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اثبات دیدگاه های خود درباره ی بررسی طرح ها و لوایح متکی به نقطه نظرات کارشناسانه، علمی، تجربی یا تحقیقاتی و میدانی هستند تا بر اساس این مستندات، به بیان نقاط ضعف و قوت یک طرح یا لایحه بپردازند که این رویکرد بطورکامل زیبنده جایگاه مجلس بوده و از مجلسی که که مجهز به دو بال کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس و همین طور دیوان محاسبات است جز این نباید انتظار داشت، اما مداقه روی موضوع چالش برانگیزی همچون تصمیم گیری درباره ی تعطیلات روز شنبه یا پنجشنبه در قالب لایحه دولت به نحوی در مجلس رقم خورد که جای بسی تأمل دارد.
به طوری که گردآورندگان آن در قالب تعدادی از اعضای کمیسیون اجتماعی و همین طور سایر حامیان دو آتشه، در بیان نقطه نظرات خود در قالب دفاعیات، از مستنداتی سخن گفتند که پس از چند ساعت آنرا تکذیب کرده یا اصلاً حکمی بر ادعای خود نداشتند.
موید این مساله آنست که روز گذشته بعد از موافقت مجلس با تعطیلی روز شنبه، «ولی اسماعیلی»، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در مصاحبه ای نقل و قول هایی را پیرو تأیید مراجع و مقام معظم رهبری در قالب حمایت همه جانبه از تعطیلی روز شنبه بیان کرد که بحث برانگیز شد، بطوریکه وی پس از چند ساعت همگی این موارد را تکذیب نمود.
ولی اسماعیلی در قالب این مصاحبه مدعی شده بود که در حوزه تعطیلی روز شنبه از دفاتر برخی مراجع استفتاء شده است. وی همین طور این را هم اظهار داشت که «در تماس هایی که با دفتر ۳ نفر از آقایان مراجع داشتیم، ایشان با تعطیلی شنبه ها مشکلی نداشتند و این مسأله به مفهوم آنست که این مصوبه از نظر شرعی مشکل ندارد.»
اسماعیلی اشاره کرد: «از این رو انتظار این است که شورای نگهبان نسبت به این مصوبه نه از نظر قانونی و نه از نظر شرعی ایرادی وارد نکند.»
اما طولی نکشید که این نماینده مجلس برخی مباحث مطرح شده در خصوص این که این کمیسیون در بحث تعطیلی شنبه ها به استفتاء از دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی استناد داشته است را تکذیب نمود و اظهار داشت: «در دفاعیاتی که در صحن مجلس داشتیم که مشروح مذاکرات آن هم وجود دارد، استناد ما در بحث اتاق تجاری و اتاق تعاون به صحبت هایی بود که با دفاتر برخی مراجع در قم شده بود و اسمی از مراجع هم نبردیم و گفتیم با آنها مشورت شده است و نظر آقایان این بوده که تعطیلی شنبه حرمت شرعی ندارد.»
وی اضافه کرد: «این یعنی مراجع نه مخالف بودند و نه موافق و گفتند؛ "حرمت شرعی برای تعطیلی شنبه نداریم". ما به این استناد کردیم و نامی از دفتر مقام معظم رهبری در صحن علنی مطرح نبوده است، چون استنادات علمی دقیقی در این خصوص بود و اگر بحث شرعی هم داشته باشد، بطور قطع شورای نگهبان نظر خاص خودرا دارد و هر ایرادی هم داشته باشد، ما موظف هستیم قانوناً و شرعاً آنرا برطرف کنیم».
اما سوالی که در این میان ذهن افکار عمومی را به خود مشغول کرده این است که چرا نماینده ای باید در دفاع از موضوعی و همین طور ایجاد فضایی جهت تغییر نظر مخالفان، پای نقطه نظرات مراجع را به میان کشیده و از آنها هزینه کند؟ آیا این رویکرد به غیر از ناراستی در بیان نقطه نظرات است؟
اما این پایان ماجرا نبود و «محسن پیرهادی» یکی دیگر از حامیان دو آتشه تعطیلات روز شنبه همیشه عنوان می کرد که نامه استفتاء از دفتر مراجع را در دست دارد و با استناد به این نامه چندین ماه است از موضوع تعطیلات روز شنبه در رسانه ها دفاع می کند، اما روز گذشته از نامه ای در این مورد رونمایی نمود که تاریخش برای ۱۴۰۳.۲.۲۶ بوده است.
این در صورتی است که قبل تر خلاف ادعای این عضو هیأت رییسه مجلس درباره ی گرفتن استفتاء از مراجع در خصوص بلامانع بودن تعطیلی روز شنبه، پیرو پیگیری خبرنگار مهر از دفاتر مراجع به اثبات رسیده بود.
منبع: مجلس ایران دات كام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب