وزیر بهداشت:
باید ماندگاری نیروهای تخصصی را در مناطق محروم افزایش دهیم
به گزارش مجلس ایران دات کام، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در زمینه افزایش نیروی انسانی در مناطق محروم اظهار داشت: در زمینه آن بخشی که در ارتباط با وزارت بهداشت است ما سقف کارانه دریافتی نیروهای انسانی متخصص را در مناطق محروم برداشتیم که این گامی جهت تأمین نیروی های انسانی متخصص در مناطق محروم است.
به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از ایسنا، بهرام عین اللهی در جلسه علنی امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به سوال فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ و ۶۴ نفر از نمایندگان در رابطه با علت عدم توجه وزارت بهداشت به وضعیت بهداشت و درمان شهرستان ها و روستاها و برنامه این وزارت خانه برای تأمین کادر پزشکی در کشور بخصوص در شهرستان ها و مناطق محروم طی اظهاراتی در صحن مجلس اظهار داشت: نسبت به مناطق کمتر برخوردار هم خودم همواره توجه داشته ام و هم به همه مدیران مرتباً گفته می شود که در این حوزه همکاری کنند.
وی اضافه کرد: در شروع کار وزارت بهداشت طرح عدالت و تعالی نظام سلامت را با شاخصه ها و زمانبندی مشخص نوشتیم؛ ازاین رو برنامه ای مشخص داشتیم. همینطور مهم ترین موضوعی که در برنامه ای که در ابتدای کار عنوان کردم این بود که بتوانیم کرونا را تا بهمن کنترل کنیم؛ برخی می گفتند که مگر می شود ولی دیدیم که با اجرای طرح واکسیناسیون وسیع این کار انجام شد. بزرگترین اقدام ما کنترل کرونا بود که مقام معظم رهبری هم در فرمایش اخیرشان به این مورد بعنوان یک فعالیت چشم گیر در حوزه سلامت اشاره کردند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «این که نمایندگان محترم به سلامت توجه دارند سبب افتخار ماست»، اظهار نمود: طرح دارویاری را جهت برداشتن تعارض منافع و رسیدن ارز ترجیحی به هدف اصلی اجرا کردیم که طرحی بسیار موفق در کشور بود اما با اجرای این طرح منافع برخی گرفتار خدشه شد و مقاومت هایی در این حوزه بوجود آمد اما این طرح همچنان درحال اجراست و با تسهیلاتی که از جانب بانک مرکزی تخصیص یافت و با کاهش عوارض واردات از ۹ درصد به یک درصد کمبودهایی که در رابطه با دارو وجود داشت بشدت درحال کاهش است.
عین اللهی در ادامه ضمن اشاره به برنامه های وزارت بهداشت در زمینه افزایش نیروی انسانی در مناطق محروم اظهار داشت: در درجه اول باید ماندگاری نیروهای تخصصی را در مناطق محروم افزایش دهیم که این مورد صرفا بر عهده وزارت بهداشت نیست؛ در زمینه آن بخشی که در ارتباط با وزارت بهداشت است ما سقف کارانه دریافتی نیروهای انسانی متخصص را در مناطق محروم برداشتیم که این گامی جهت تأمین نیروی های انسانی متخصص در مناطق محروم است.
وی اضافه کرد: اعزام نیروهای تخصصی به استانهای مختلف در هر رشته تخصصی با عنایت به نیازهای تخصصی موحود در استان ها و هم با اولویت مناطق محروم صورت می گیرد. در این حوزه امسال ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک به مناطق محروم اعزام شدند. همینطور ۲ هزار و ۲۰۰ متخصص به مناطق محروم اعزام شده اند.
وزیر بهداشت با تکیه بر ضرورت افزایش ظرفیت ها برای سال های آتی اظهار داشت: در این حوزه در جهت افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی سال جاری تعداد ۱۰ هزار و ۸۰۰ دانشجوی پزشکی یعنی ۳ هزار و ۸۰۰ دانشحوی بیشتر نسبت به سال قبل حذف کرده ایم. همینطور سال جاری نخستین سالی است که ۴هزار نیروی تخصصی تر تمام رشته ها پذیرفتیم که به صورت بومی ویژه هم در حال گزینش ۵۰۰ نفر بیشتر جهت تأمین نیروی انسانی سال های آتی هستیم.
عین اللهی با تکیه بر این که امکاناتی که به استان ها داده می شود بر مبنای قانون سطح بندی خدمات و منابع درمانی است، اظهار داشت: تمامی تجهیزات پزشکی که در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد در سامانه ای به طور دقیق ثبت می شود و بر مبنای اطلاعات و شناسنامه موجود این تجهیزات و همینطور میزان فعال بودن مراکز درمانی این توزیع صورت می گیرد.
وی افزود: در همین مدت ۱۳۲ دستگاه تجهیزات پزشکی سرمایه ای گران قیمت توزیع شده که رکوردی بی سابقه در وزارت بهداشت است که از این تعداد، ۷۲ دستگاه به طور عمده فقط به مناطق کمتر برخوردار تعلق گرفته که بر مبنای طرح عدالت و تعالی نظام سلامت بوده است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه «من و همکارانم مدیریت مان میدانی است» اظهار نمود: تابحال ۷۶ سفر استانی به مناطق مختلف کشور داشتم و به صورت حضوری در جریان نیازهای مناطق محروم کشور قرار گرفتم و در جهت رفع آنها تلاش کردم. هدف اصلی ما تقویت شبکه های بهداشت و درمان کشور است و اساسا بهداشت برای ما اهمیت دارد و در همین راستا هم تابحال ۸۵۰ طرح پروژه بهداشتی با زیر بنای ۱۰۸ هزار متر مربع به بهره برداری رسیده که به طور عمده برای مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده است. ان شاءالله تا آخر سال در جهت تقویت و بازسازی نظام سلامت ۲ هزار پروژه بهداشتی و درمانی را با اولویت مناطق کمتر برخوردار انجام خواهیم داد و انتظار داریم در بودجه سال آتی نمایندگان به ما کمک کنند تا بتوانیم در زمینه ایجاد این پروژه های بهداشتی موفق تر عمل نماییم.
عین اللهی اظهار داشت: تابحال ۱۰۸۰۰ تخت بیمارستانی و تجهیز ۷۹ مرکز درمانی تکمیل شده و ۳۳ هزار پروژه بیمارستانی افتتاح شده است. هم چنین از امروز تا آخر سال هر هفته می توانیم یک پروژه بیمارستانی را که در طول سال های مختلف به صورت نا تمام باقی مانده بود، به بهره برداری برسانیم. تا کنون ۱۶ پروژه اورژانس بیمارستانی و ۱۶ پروژه کلینیک ویژه، ۴ پروژه بلوک زایمان، ۳ پروژه مرکز تشخیص و درمان غربالگری سرطان، ۱۵ پروژه مسکن متخصصان و اقامتگاه پزشک و ۴۷ پروژه پایگاه اورژانس انجام شده است و تا پایان سال جاری ۷ هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی علاوه بر ۱۰۸۰۰ عنوان شده در ۷۲ مرکز دیگر افتتاح خواهیم کرد. همینطور پیگیر استخدام ۲۹ هزار پرستار و ۶۰ هزار نیروی سلامت هستیم تا بتوانیم با عنایت به افزایش تعداد تخت های بیمارستانی خدمات لازم به مردم بدهیم.
وی اظهار داشت: در رابطه با جوانی جمعیت، چون وزارت بهداشت در کم شدن جمعیت نقش اساسی داشته، تعهد دادیم که در افزایش و جوانی جمعیت کار نماییم. وزارت بهداشت بعنوان یک وزارت پیشرو در افزایش و جوانی جمعیت عمل کرده است.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه «مهمترین اقدامی که می توانیم انجام دهیم زیر پوشش بیمه همگانی قرار دادن مردم است»، اظهار نمود: با مساعدت نمایندگان مجلس، ۶ میلیون نفر از افراد ۳ دهک پایین جامعه را به صورت مجانی زیر پوشش بیمه قرار دادیم و پس از ۴۳ سال از انقلاب عزیز اسلامی سال جاری بیمه همگانی محقق شد و افراد می توانند با عرضه مد ملی از خدمات بیمه همگانی استفاده نمایند.
عین اللهی همینطور ضمن اشاره به افنتاح صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج اظهار داشت: در رابطه با بیماری های خاص و صعب العلاج با کمک نمایندگان عزیز با ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته، صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج را در شورایعالی بیمه سلامت و هیئت دولت به تصویب رساندیم و خوشحالم که طی هفته های قبل این صندوق راه اندازی شد. امیدواریم با همکاریهای بعدی مجلس بتوانیم در زمینه بیماری های خاص هم اقدامات بیشتری انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه «در زمینه انجام پژوهش در وزارت بهداشت کارهای بسیاری انجام شده است»، اظهار نمود: با عنایت به فرمایش رهبری در زمینه ایجاد شهرک های علمی و فناوری و فعالیتهای دانش بنیان، سال جاری ۴۳ درصد افزایش فعالیتهای دانش بنیان در کشور داشتیم که این اقدام سبب ارتقای رتبه علمی ما در جهان از ۱۶ به ۱۵ شد. امروز نزدیک به ۳ هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه های کشور با وزارت بهداشت همکار هستند و وزارت بهداشت یکی از وزارت خانه های پیشتاز در بکار گیری نیروهای تخصصی برجسته و اساتید دانشگاه هستیم.
منبع: مجلس ایران دات كام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب