مجلس ایران دات كام
فرصتی برای مطالبه گری،

وزارت نیرو اراده و برنامه ریزی برای زاینده رود ندارد

وزارت نیرو اراده و برنامه ریزی برای زاینده رود ندارد

اصفهان رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان اظهار داشت: وزارت نیرو نه اراده و نه حتی برنامه ریزی خاصی برای احیای زاینده رود ندارد، در حالیکه آخرین خواسته ما از رئیس جمهور احیای زاینده رود است.


حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در گفتگو با ایسنا با تاکید بر این که انتظار آحاد مردم اصفهان از رئیس جمهور احیای زاینده رود است، اظهار نمود: انتظار اول و آخر زن و مرد، کشاورز و صنعت گر، دانش آموز و دانشجو، شهری و روستایی جاری شدن زاینده رود آن هم به صورت دائم است و این وعده و وعیدهایی هم که داده می شود اساسا جوابگوی نیاز مردم اصفهان نیست.
وی درباره وعده انتقال آب از خلیج فارس به زاینده رود افزود: اصفهان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز دارد در حالیکه کل آبی که مقرر است از دریا به زاینده رود منتقل شود، ۲۰۰ میلیون متر مکعب بیشتر نیست و تا آنجایی که من اطلاع دارم، این میزان در نهایت تا ۱۵۰ میلیون متر مکعب بیشتر نمی رسد، این در حالیست که شیرین سازی آب برای هر متر مکعب، ۲.۵ یرو هزینه دارد که بسیار گران تمام می شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان افزود: بحث ها درباره شیرین سازی آب اگر هم محقق شود فقط به صنعت اختصاص می یابد و جهت استفاده در دیگر مصارف صرفه اقتصادی ندارد، حتی از نظر من برای صنعت هم با این هزینه زیاد توجیه اقتصادی ندارد. برای شرب که اصلا نمی گردد از آب شیرین سازی شده استفاده کرد، چون در روند شیرین سازی بخش عمده ای از املاح آب گرفته می شود و دیگر برای شرب مناسب نمی باشد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که انتظار اصفهان از رئیس جمهور در حوزه آب نابجا نیست، اشاره کرد: حالا یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب آب از سمیرم خارج می شود و حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب هم آب از فریدن و فریدون شهر؛ یعنی روی هم چیزی بالغ بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، در حالیکه نیاز آبی اصفهان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب است.
موسوی لارگانی با طرح این پرسش که اگر انتقال آب بین حوزه ای ممنوع می باشد چرا از اصفهان ممنوع نباشد؟ خاطرنشان کرد: در دولت اصلاحات ۱۰۰ میلیارد تومان با دلار زیر ۷۰۰ تومان به مشاوران خارجی داده شده تا انتقال آب از بهشت آباد را بررسی نمایند، حالا پس از گذشت بیست سال می گویند این طرح توجیه اقتصادی ندارد و کسی هم پاسخگو نیست که آن ۱۰۰ میلیارد تومان چرا و کجا رفته است. خب کسانی که پول بیت المال را این طور به خارجی ها داده اند باید مجازات شوند.
چرا در حق مردم اصفهان باید ظلم شود!؟
وی با اعلان اینکه چرا پول بیت المال را پامال کرده اند، افزود: قرار بود وقتی آب در تونل سوم جاری شد، آب از سمت دیگر برای مردم یزد برود، آن وقت حرف بن - بروجن مطرح شود؛ هم اکنون تونل سوم هنوز بهره برداری نشده، اما هر دو پروژه دیگر دارد به راه می افتد؛ چرا در حق مردم اصفهان باید ظلم شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان افزود: اصلاً از رئیس جمهور انتظار نداشتیم که در بدو ورود به استان چهارمحال و بختیاری اعلام نماید که همه طرح های نیمه تمام استان همجوار باید اجرا شود؛ بر مبنای کدام قانون باید این اتفاق بیفتد؟ مگر طبق مصوبه شورای عالی آب قرار نبود پروژه های نیمه تمام زیر ۵۰ درصد متوقف شود؟ و بارگذاری جدید در حوضه آبریز زاینده رود اتفاق نیفتد؟
اصفهان ستیزی در همه دولت ها وجود داشته است
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی به درآمدهای مالیاتی استان اشاره نمود و اظهار داشت: بودجه که از اصفهان به خزانه می رود، ۱۰ استان را تأمین مالی می کند؛ مردم اصفهان قبل انقلاب از گلوی زن و بچه های خود گرفته اند و برای حفر تونل اول هزینه کردند که امروز با مشکل روبرو نشوند و برای امروزشان پول داشته باشند؛ این حق مردم اصفهان است و نمی توان این حق را از آنها گرفت، مثل این است که بگوییم خانه ای که در اختیار فلان شخص است و او پولش را هم داده بوده از او گرفته شود.
موسوی لارگانی در پاسخ به این پرسش که آیا اراده احیای زاینده رود در وزارت نیرو وجود دارد یا خیر؟ اظهار داشت: متأسفانه این اراده وجود ندارد، من در دوره چهار دولت بوده ام، اصفهان ستیزی در همه دولت ها وجود داشته است. وزارت نیرو نه اراده و نه حتی برنامه ریزی خاصی برای احیای زاینده رود ندارد، در حالیکه آخرین خواسته ما از رئیس جمهور همین احیای زاینده رود است.



1401/03/24
08:43:51
0.0 از 5
3996
تگهای خبر: اقتصاد , بودجه , دولت , طرح
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱