مجلس ایران دات كام
مركز پژوهش های مجلس ارایه كرد

تجربه بین المللی مقابله با تحریم بر مبنای ترجمه سند وزارت بازرگانی چین

تجربه بین المللی مقابله با تحریم بر مبنای ترجمه سند وزارت بازرگانی چین

به گزارش مجلس ایران دات کام مرکز پژوهش های مجلس با ترجمه سند وزارت بازرگانی چین با عنوان: «مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی»، به بررسی تجربه بین المللی در زمینه مقابله با تحریم پرداخت.


به گزارش مجلس ایران دات کام به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، معاونت مطالعات سیاسی این مرکز در گزارشی با عنوان «تجربه بین المللی مقابله با تحریم (۱) ترجمه سند وزارت بازرگانی چین با عنوان: مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی» آورده است:
ایالات متحده آمریکا سال هاست که از ابزار تحریم برای تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر بهره می برد. آمریکا در ابتدا از این ابزار غالباً برای نیل به اهداف سیاسی و امنیتی بهره می برده است اما امروزه از آن در عرصه رقابت اقتصادی هم استفاده می نماید. یکی از این موارد، اعمال تحریم های اقتصادی ضد اشخاص حقیقی و حقوقی است. در این میان چین ازجمله کشورهایی است که به علت آنکه از مدار متحدان واشنگتن خارج است و میل به اتخاذ سیاست های مستقل در نظام بین الملل دارد هدف تحریم های اقتصادی قرار می گیرد. آمریکا در ابتدای دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ جنگ تجاری خود با چین را به صورت علنی شروع کرد. این جنگ با افزایش تعرفه های بازرگانی بر کالاهای چینی شروع شد و در اواخر ریاست جمهوری ترامپ به اوج خود رسید.

گزارش مرکز پژوهش های مجلس می افزاید: دونالد ترامپ در ماه نوامبر ۲۰۲۰ دستور اجرایی منع سرمایه گذاری آمریکایی ها در شرکتهای چینی مظنون به تأمین یا پشتیبانی از ارتش چین را صادر کرد. اعمال تحریم های شدید ضد اشخاص حقیقی و حقوقی چینی همچون شرکتهای مخابراتی China Telecom، China Mobile، China Unicom، Huawei، ZTE، شرکت نفتی جوخای جن رونگ و بانک Kunlun از دیگر اقدام های آمریکا در جنگ اقتصادی با چین به حساب می آید. در مقابل، شورای دولتی جمهوری خلق چین مقرراتی را در ابتدای سال ۲۰۲۱ پیرامون تحریم های ناعادلانه آمریکا به تصویب رساند. وزارت بازرگانی چین هم در این راستا و با هدف خنثی سازی این تحریم ها و پشتیبانی از منافع توسعه ای، امنیتی و حاکمیتی چین، در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۱ سندی را با عنوان «مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی» در ۱۶ ماده به تصویب رساند که قابل ارزیابی و مداقه است.

گزارش مرکز پژوهش های مجلس تصریح می کند که با عنایت به استفاده بیشتر از پیش آمریکا از ابزار تحریم در پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی خود، کشورهای مختلف همچون روسیه و چین قوانینی را برای خنثی سازی تحریم های آمریکا به تصویب رسانده اند که حائز اهمیت می باشد. از سویی هم با عنایت به تحریم های ناعادلانه ایالات متحده آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران که مشکلاتی در همکاریهای ایران و سایر کشورها به دنبال داشته است، استفاده از تجارب قوانین ضد تحریمی دیگر کشورها امری ضروری می باشد. از این روی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به دنبال این مهم می باشد تا در سلسله گزارش هایی با انتشار قوانین و اقدامات ضد تحریمی کشورها، به بررسی تجربه این کشورها در مقابله با تحریم های آمریکا بپردازد.

در این متن هم سعی شده است تا قانون ضدتحریمی جدید چین جهت استفاده مراجع ذی ربط به صورت کامل و دقیق ترجمه شود. شایان ذکر است که مفاد سند حاضر به صورت کلی به بیان چشم انداز چین در برابر تحریم های ناعادلانه آمریکا پرداخته و جزئیات آن به جهت محرمانه بودن منتشر نشده است.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.





منبع:

1400/02/13
10:47:53
0.0 از 5
4345
تگهای خبر: اقتصاد , تصویب , دولت , قانون
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴